Ca să ai ce nu ai, trebuie să faci ce nu faci

Te-ai gândit vreodată cum poţi să câştigi mai mulţi bani? Am întrebat câţiva oameni şi răspunsul a fost: să munceşti mai mult! La o analiză mai profundă, realizăm că munca nu are o legătură directă cu banii. Unii oameni muncesc 14 ore pe zi şi abia trăiesc, în timp ce mulţi milionari muncesc câteva ore pe zi şi o fac pentru că vor. 

Astfel, deducem că recompensa este direct proporţională cu serviciile pe care le oferi, nu cu volumul de muncă. Cu cât oferi mai multe servicii, cu atât câştigi mai mulţi bani. Cu cât ajuţi mai mulţi oameni, cu atât eşti mai bine răsplătit. Henry Ford spunea: ,,indiferent de crezi că poţi sau crezi că nu poţi, ai dreptate.” Dacă stai puţin să te gândeşti chiar aşa e – dacă tu nu ai încredere în propriul tău potenţial de a fi prosper, probabil că nici nu o să încerci… şi chiar dacă o să încerci, probabil că nu o să dai 100% din tine.

Ștefan Murgeanu, autorul cărţii “Concediază-ţi şeful!”, spune: “fii foarte precaut cu gândurile pe care le ai, cu cuvintele pe care le foloseşti şi cu lucrurile în care crezi, căci ele vor deveni realitate, însă doar pentru tine.”

Așadar, iată câteva reguli (testate), care în viziunea experților vă pot ajuta să aveți succes și bani:

  1. Legea clarităţii viziunii spune că pentru a atinge o ţintă trebuie să o vezi clar. Cu alte cuvinte, trebuie să știi ce vrei, dar și să vizualizezi ce vrei, de parcă vezi acest lucru în realitate.
  2. Legea atenţiei focalizate spune că pentru a-ţi realiza viziunea, trebuie să focalizezi suficientă atenţie asupra ei, până când o materializezi.
  3. Recunoştinţa este conştientizarea lucrurilor pozitive din viaţa ta. Conştientizarea o faci intenţionat, este o atitudine pe care decizi să o adopţi. Zig Ziglar, cel mai apreciat speaker motivaţional din lume, susţine că: “Recunoştinţa este cea mai sănătoasă emoţie şi cu cât eşti mai recunoscător pentru mai multe lucruri, cu atât vei avea mai multe lucruri pentru care să fii recunoscător. Cu cât te plângi de mai multe lucruri, cu atât vei avea mai multe lucruri de care să te plângi.”
  4. Relaţii de prosperitate. Învingătorii cultivă relaţii cu oamenii care îi pot trage în sus, pe când ceilalţi doar se plâng că ei nu au “relaţii”. Este foarte important pe cine cunoşti şi mai ales – cine te cunoaşte pe tine. Statistic, este demonstrat că devenim media celor 5-10 oameni cu care ne petrecem cel mai mult timp. Din punctul de vedere al finanţelor, al sănătăţii, al gândirii, al principiilor, al integrităţii, al caracterului şi al obiceiurilor, relaţiile noastre ne afectează subtil, dar extrem de puternic.
  5. Dacă vrei să ai bani și să fii prosper, o condiţie obligatorie este să-ţi cultivi mintea. Napoleon Hill, care a analizat peste 500 dintre cei mai de succes oameni din America, spunea că un om educat nu este cineva care are un bagaj de informaţii generale sau particulare. Un om educat este cineva care şi-a dezvoltat facultăţile mintale într-atât, încât ştie să obţină orice vrea, fără să violeze drepturile altora. Oamenii de succes investesc în educaţia lor, pentru că ştiu că este cea mai bună investiţie pe care o pot face. Informează-te (știrile, lectura, evenimentele, inovațiile), antrenează-ți mintea și vei vedea diferența pe zi ce trece.
  6. Drumul către prosperitate presupune schimbare. Gândeşte-te: dacă faci tot ce ai făcut şi până acum, vei obţine tot ce ai obţinut şi până acum. Dacă vrei însă să schimbi ceva, trebuie să începi cu tine! Dezvoltarea personală determină dezvoltarea profesională. Indiferent de ce domeniu de activitate faci parte, ce nișă de bussines ai ales, nu uita să apelezi la profesioniști. Dacă ai o afacere on-line, ține cont de sfaturile și recomandările unei agenții SEO. Schimbarea e mai dificilă decât crezi. Ceea ce este important însă este să te focalizezi asupra lucrurilor esenţiale și asupra calității în tot ce faci. Celelalte vor veni de la sine.

Hai să facem o recapitulare. Banii pe care îi faci sunt o consecință a ceea ce ai în interior, depind de cât de dezvoltat și educat ești.

  • Devino omul capabil sa ofere ceva valoros prin meseria lui, serviciile lui, produsele lui;
  • Oferă această valoare pentru cât mai mulți oameni;
  • Pune interesele lor ca și o prioritate nr. 1 pentru tine și interesele tale vor fi servite mai bine decât în oricare altă situație.
  • Fii un om adevărat, autentic, un om lângă care e plăcut să petreci timpul.

Nu uita: absolut nimic nu poate duce la un rezultat fericit, dacă nu știi foarte clar cine ești, ce știi și ce-ți dorești să faci. Indiferent de ce ai hotărât, fără ambiție, pasiune, entuziasm, implicare nu vei reuși în ceea ce ți-ai propus. Atunci când iei o decizie, fă-o în mod responsabil și ține-te de ea până la capăt.